Prologue

Csendben ültem és néztem ahogy Steve ( azaz Amerika Kapitány) ezerrel püföli a bokszzsákot. Minden erejét beleadta, ha jól számoltam akkor ez a 7. zsák amit püföl. Az előző hatott tönkretette és valószínűleg ennek is ugyan az lesz a sorsa mint a többinek, Steve szépen szétveri őket.
-Drágaságom egy kicsit nyugodtabban, kifogsz fogyni a zsákokból, aztán nem lesz mint ütnöd. - mondtam neki egy mosoly kíséretében, mire abbahagyta az edzést és leült pihenni mellém. 
-Igaz, de egyszerűen nem tud nyugodtan hagyni a gondolat hogy 70 évig aludtam.És azt se tudom hogy  a S.H.I.E.L.D mit is akar tőlem. - nézett rám viszonozva a mosolyt.
- A S.H.I.E.L.D csak kihasználni akar téged, Steve semmi mást. Az erőd kell nekik és ennyi. Fogad meg a tanácsom és ne bíz meg senkiben ott se máshol. 
-Ezt miért mondod? És ha már itt tartunk akkor miért vagy a S.H.I.E.L.D tagja? - nézett rám a szőkeség kérdően. 
-Azért mert engem kényszerítenek hogy maradjak. Nagyon sok vér tapad a kezemhez és ezt ki is használják pluszba nem vagyok átlagos. Jól tudod hogy olyan hallásom, látásom és szaglásom van mint  a farkasoknak pluszba ugye az is hogy képes vagyok kommunikálni az állatokkal. Egy olyan mint én Nick Fury számára egy jackpot. Én úgy hogy gyakorlatilag ezrek halála szárad a lelkemen még itt is tud tartani.Pedig ha tehetném eltűnnék és soha többé senki sem hallani többé rólam. - válaszoltam a falat bámulva.
-Ennyire utálod az egészet? - húzott Steve közelebb magához.
-Nem csak én utálom, megdöbbennél hogy mennyien nem szeretik a S.H.I.E.L.D munkásságát. És talán én vagyok az egyedüli aki ezt fel is meri vállalni. Nick nem tűri a konkurenciát mindenkit aki a szervezett ellen van eltüntet vagy valami olyan ajánlatot mond amire nem lehet nemet mondani. Ezért vagyok én most ennek az egész bagázsnak az egyik orvgyilkosa. De mondjuk ennél rosszabb úgy se lehet. 
-Csak hiszed Harley... - hallottam a másik oldalamról meg Valort, aki éppen a vállamra szállt. Valor egy sas volt és az egyetlen akit nem vettek el tőlem. Ő volt a családom és a legjobb barátom. Hála annak hogy értettem az állatok nyelvét őt is tökéletesen értettem, minden rikoltása számomra egy szó vagy mondat volt.
-Ha most látnátok magatokat. Olyan furcsa páros vagytok de mégis össze illetek. - mondta Steve végignézve rajtam és a szárnyas társamon. - Pontosan mennyi ideje a társad ez a madárka?
-Most van azt hiszem 7 éve hogy megmentettem az élve megfagyástól. Akkor még pici volt, belefért a tenyerembe. - gondoltam vissza a pici Valorra.
-Nem is voltam annyira pici... na jó igen. - csípte meg a fülem meg a madaram mire halkan felnevettem. A következő pillanatban azonban abbahagytam a nevetést ahogy megéreztem Nick Fury szagát. 
-Asszem hozzád jöttek nagyfiú. - paskoltam meg a Kapitány vállát mire felállt és a nagyfőnökhöz sétált. Elkezdtek beszélni a Tesseractról na meg valamilyen Lokiról aki ellopta a kockát és ezzel veszélybe sodorva a Földet. Be kell hogy valljam kezdett érdekelni hogy ki az a Loki. Ha képest volt ellopni a Tesseractot akkor nem semmi pasi lehet az biztos.
-Rá se merj gondolni hogy az ő oldalára állsz kisasszony. Nem tudod hogy ki az a Loki, de én pontosan tudom és azt is tudom hogy mire képes... - mondta Valor.
-Már elkéstél nagyfiú, nekem még lesznek terveim ezzel a Lokival - suttogtam vissza a madaramnak majd hallottam ahogy Nick engem hív.
-King ügynök maga is velünk jön. - mondta ellentmondást nem tűrő hangon.
-Van más választásom? - álltam fel majd követtem a két pasit a helikopterhez. De egy gondolat folyamatosan a fejemben volt: Ki az a Loki és mit akarhat?

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elérhetőség | Email | Deviantart | Facebook | My Dear Ravenna